Borvacsorák

Kedves Borbarátok!

Következő Borvacsoránkon, 2018. április 26.-án 19.00 órakor,
Szőke Mátyás pincészet lesz vendégünk Gyöngyöstarjánból.
A család generációkra visszamenően foglalkozott a szőlőtermesztéssel,
de a borkészítésről Szőke Mátyás vált országosan elismertté. 1987-ben
kezdte palackozni borait. Elsők között volt, aki a borvidéken boraival
a minőségi kategóriát hozta. A családi vállalkozás 2010-ben fogott
az üzem bővítéséhez, új palackozó épület és palackos érlelő készült,
majd a Vinotéka épült meg. „Hisszük, hogy mindaz a szorgalmas,
szeretettel végzett munka, amellyel a szőlőt gondozzuk majd annak
levét borrá nemesítjük, visszatükröződik borain minőségében.”(Szőke Mátyás)

Szőke Mátyást „Év Bortermelője Magyarországon 2017” címmel tüntették ki.

 

Mártai Irsai Olivér  2017
Zöld spárgás pulyka rolád, balzsamos tölgysalátán

Mátrai Olaszrizling  2016
Lestyános libaleves, zöldségekkel, vajas galuskával

Rozé 2017
Kucsmagombás, sonkás töltött palacsinta, medvehagymás camembert mártással

Mátrai Cabernet Sauvignon  2014
Kacsmájjal töltött szürkemarha rostélyos, rukkolás sült paprikával, rösztivel

Muscat Ottonel  (félédes)  2017
Túrókrémes pite, eper toppinggal

A vacsora ára: 7.500,- Ft
Várjuk szíves jelentkezésüket!

Kérjük Önöket a PONTOS MEGJELENÉSRE!!! Köszönjük.